Skip to content

Kastély

Mókus

Ágoston Művészeti Óvoda - Mókus csoport

Óvodapedagógusok

Dajka

 

Hegyoldalban fekvő, gyönyörű gyümölcsös kert, hűsítő árnyékot adó fák és a hozzátartozó állatvilággal körülölelő, hatalmas villaépület emeletén idilli környezetben tölti mindennapjait a 24 fős Mókus csoport.

A csoport létszáma nem változott a nevelési év kezdete óta, azonban a tavalyi évhez hasonlóan nem mindenki kezdte újra az óvodalátogatást. 24 gyermekből 7 fiú és 17 lány, akikből összesen 17-en, 6 fiú és 11 lány lesznek tanköteles korúak 2022. szeptemberében. A 24 gyermekből mindössze 8-an kezdik majd meg az iskolai tanulmányaikat.

A Mókus csoport kohéziója és dinamikája is nagyon erős. A gyerekek szorosan kötődnek egymáshoz, és felnőttjeikhez. Támogatják, segítik, figyelnek egymásra, meghallgatják egymást a játékokban, feladatokban. A felkínált tevékenységekbe, feladatokba szívesen bekapcsolódnak, élvezik azokat. A gátlásosabb gyermekek is egyre bátrabbá válnak.

Az elmúlt években kialakított óvodai szokásrendnek, családias hangulatnak köszönhetően, az elválást követően jól és biztonságban érzik magukat, nyitottak, őszinték, önállóak, kreatívak, rendszeretőek, segítőkészek.

A gyerekeket fokozott figyelemmel, szeretettel veszük körül, egyéni képességeik és tudásuk szerint fejlesztjük őket, hogy mindenki önmagához képest a saját ütemében fejlődhessen. Bátorító neveléssel ösztönözzük őket, sikereiket elismerjük, tévedéseiket természetességgel kezeljük, bizalmunk kinyilatkoztatásával növeljük önbizalmukat. Feladatunk a gyermekek egészséges életvitel igényének kialakítása, testi fejlődésük elősegítése, és egy olyan biztonságos környezet megteremtése, ahol a gyerekek önállóan képesek szükségleteik kielégítésére.

A legfontosabb törekvésünk, hogy vidám hangulatban minden gyermek igényeit kielégítsük, és megadjuk, számukra azt, amire az optimális fejlődésükhöz szükségük lehet.

Fenntartó

Ágoston Művészeti Óvoda

OM azonosító: 034263

Kastély Tagóvoda

Váradi telephely