4. Halacska nagycsoport csoport

Ágoston épület; 4. Halacska nagycsoport csoport

Óvodapedagógusok:

Ökrös Márta - Markovics Kornélia

Dajka: Baloghné Méhes Ilona

A harmadik nevelési évet kezdtük idén a Halacskákkal az Ágoston épület 4. csoportjában. Az elmúlt félévi „otthon maradás” és a nyári élet után szeptemberben nagy örömmel találkoztunk újra egymással. Bár az 5. életévet zömében nyáron töltötték, nagyon sokan „igazi” nagycsoportosok lettek időközben. Pl. valaki a betűkkel is megismerkedett már, és olvas.

1 gyermek költözés miatt más óvodában folytatta életét, így 12 lány és 12 fiú jár csoportunkba. A felnőttek közül az egyik óvónéni hosszadalmas betegállományba került, az ő hiányzását igyekszünk pótolni, rajzoltunk neki, hogy hamarabb gyógyuljon meg. A dadusnéni és másik óvónéni változatlan.

A szabad játékidőben már mindenkinek van szinte állandó játszótársa, társasban, építkezésben, babaszobai játékban egyaránt. Továbbra is nagyon szeretnek festeni, kézimunkázni, gyurmázni. A mondókázás, dalolás is kedvelt tevékenységünk, szeretnek színpados játékot játszani, egyénileg is előadni. A mesék világa a bábozásuk során is megelevenedik, valamint a folytatásos meséket is elkezdtük a délutáni pihenők során. Testi erőnlétük is sokat fejlődött, már igazi nagy udvari kört tudunk futni-kocogni együtt. A hátsó udvarrészt örököltük a „nagytesóktól”, akik iskolába mentek, így az ottani szaladgálás, futkározás közös szerepjátékra is ad jó lehetőséget.

 Jól összeszokott, jókedvű halacskáink egyre önállóbban, magabiztosan lubickolnak az óvodai környezetükben újra.