5. Katica nagycsoport

Ágoston épület; 5. Katica nagycsoport

Óvodapedagógusok:  Rákos Tünde 

Dajka: Vörösvári Andrea

Csoportunk létszáma: 24 fő, ebből kislányok létszáma 12 fő, kisfiúk létszáma 12 fő. Eleven, vidám, nyüzsgő, jó képességű csoport vagyunk.

Gyermekeinkre jellemző az egymás iránti tisztelet és elfogadás. Célunk, hogy szeretettel, megértő pedagógusi attitűddel, sok programmal, gazdag tevékenységekkel bővítsük ismereteiket, ügyesítsük őket! Szeretnék elérni, hogy a csoportból igazi, egymást szerető közösséget varázsoljunk.

Már az első napokban a gyerekek ügyesen újra átvették a megszokott szokás-szabályrendet! Sokat nőttek, ügyesedtek a nyáron! Nagyon önállóak és szinte mindent segítség nélkül megcsinálnak (öltözködés, naposság, játékok elpakolása…).

Nagyon szeretik a vizuális tevékenységeket, énekelni, építeni, legózni és nagyon sokat mozogni. A gyerekek szívesen vették újra birtokukba a csoportszobát és az új udvarrészünket is.

Sokat kirándulunk, tornázunk, szebbnél szebb rajzokat készítenek, szépen énekelnek.

Már voltunk játszótéren, a Kiscelli Múzeumnál amit nagyon élveztek!

Fontos számunkra a környezetvédelem! Szeretjük az állatokat, növényeket.

 

Mi felnőttek mindent megteszünk, azért, hogy a gyermekeket az életkoruknak és egyéni fejlettségüknek megfelelően, minél több inger érje és pozitív szemléletű, a világra nyitott emberekké váljanak. Sok játékos tevékenységgel, mozgással, zenével, dalos játékkal, verssel, mesével színesítjük az óvodai mindennapokat.