4. Mazsola középső csoport

Váradi épület; 4. Mazsola középső csoport

Óvodapedagógusok:

Csomor Katalin -  Debreceni Zoltánné Fehér Alice Lilla

Dajka: Nagy Katalin

 Csoportmottónk:

„A gyerek olyan, mint pillangó a szélben: egyesek magasabbra szállnak, mint mások, de mindegyikük legjobb tudása szerint repül. Miért hasonlítanánk hát össze őket? Mindegyik más. Mindegyik különleges. Mindegyik gyönyörű!”  (ismeretlen szerző)

Ebben a nevelési évben a kialakult járványügyi helyzet miatt (intézménybezárás), és a pedagóguspárom személyében történő változás miatt, a közös szokás- szabályrendszer alapjainak a lerakása, újra feladat.

 „Újra együtt!”- projekttel indítottunk.  Nagy öröm és boldogság volt a Mazsola csoportba járó gyerekek találkozása szeptemberben. Felidéztük képek nézegetése közben a kiscsoportos közös emlékeket. Ki mire emlékszik? Kivel mi történt mióta nem találkoztunk?  Mi változott és mi nem? Megnőttek, középsősök lettek.  

Továbbra is 23 gyerek jár csoportunkba, ebből 8 lány és 15 fiú.  Kiscsoport előtt 17 gyermek járt bölcsődébe, vagy családi napközibe és 6 gyermek családból érkezett. Jelenleg a csoport többnyire 4 évesekből áll, van 2 gyermek, akik ősszel töltik be a negyedik életévüket és lesz egy tanköteles korú gyermekünk is.

A csoport sikerei, pozitívumai: Kiscsoportban sikeres beszoktatás. Jó kezdeti partnerkapcsolat kialakítása a szülői házzal. Érezhető, látható volt szeptemberben, hogy mennyire hiányolták az óvodát, így szinte zökkenőmentesen bekapcsolódtak az óvodai életbe. Szívesen tevékenykednek, nyitottak, segítőkészek. (gyerekekre, szülőkre egyaránt jellemző) A gyerekek egyre önállóbak öltözködésben, szépen terítenek és szedik le maguk után az asztalt, már többen sepregetnek is. Az óvoda környékén már párosával sétáltunk a láthatósági mellényben, nagyon fegyelmezettek voltak. A felkínált tevékenységeket élvezik, szívesen bekapcsolódnak, érdeklődőek és okosak. Képesek egymással játszani, időnként ösztönözni kell őket a „varázsszavak” használatára. Sok közös élményt tervezünk, hogy a közösségi érzést, a „mi” tudatot erősítsük. Továbbra is törekszünk a családok és az óvoda, értékrendjének összecsiszolására. Az esetleges helyzeteket elfogadó, építő kommunikációval igyekszünk oldani. Az érzelmi biztonság, megerősítés, kiemelten fontos feladatunk.

Programjaink

2020.09.22.;28.

Séta az óvoda környékén

2020.09.25.

Szüret az óvodában, előkészítése, díszítés, levezetése, élmények feldolgozása

2020. 09.

Születésnapok megtartása, Mazsi füzet készítése (2 fő)

2020.09.29.

Növények ápolása, gondozása, pótlása

2020.09.30.

Magyar Népmese Napja alkalmából az óvoda dolgozói mesejátéka

2020.10.05.

Az Állatok Világnapja (10.04.) alkalmából kutyás bemutató az udvaron

2020.10. 12,19,26

Őszi kirándulások, séták (közeli parkok, piac)

 

2020.10.20.

Születésnapok megtartása, Mazsi füzet készítése (1 fő)

2020.11.11.

Márton napi előkészületek

 

 

2020.11. 7;8 ; 11;28.

Születésnapok megtartása, Mazsi füzet készítése (4 fő)