Bemutatkozás

Megjelent: 2017. szeptember 29. péntek

Tisztelt Látogató!

Örömmel üdvözöljük megújult honlapunkon!

 

Az óbudai óvodák elhelyezkedésében fontos tényező a természet közelsége, Óbuda szívében való központi elhelyezkedése. Könnyen megközelíthető innen a Margitsziget, az Óbudai-sziget, a Gőtés-tó, a Dunapart, a III. kerület műemlékei, a mindig friss programokkal bővülő Fő tér, számos játszótér, közösségi és családi terek. Számos kulturális program kínálkozik a gyermekeknek is, melyeket mindig figyelemmel kísérünk. Rendszeres látogatók vagyunk a helyi múzeumokban, az OKK előadásain, a legkisebbeknek pedig helyben szervezünk bábelőadást. Ebben a nevelési évben második alkalommal veszünk részt az ingyenes úszásfoglalkozásokon, melyet az Önkormányzat biztosít.

Az Ágoston Művészeti Óvoda (1032 Bp., Ágoston u. 2./A.) az alábbi három intézmény egységéből áll: Ágoston Művészeti Óvoda (székhely), Váradi Telephely (1035 Bp., Váradi u. 15./b.), Kastély Tagóvoda (1037 Bp., Bécsi út 236.).

Mindhárom intézmény Óbuda frekventált területén helyezkedik el. A székhely és a telephely 1977-ben épült, egyszintes panelépület, amely gyalogosan és tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető. Az Ágoston Óvoda panelépülete 40. éve fogadja a kerület gyermekeit, 2017 nyarán teljes energetikai felújításnak köszönhetően új külsőt kapott, amit a Budapest III. kerület, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat EU-s pályázata finanszírozott. Csoportszobáink világosak, tágasak, esztétikus bútorzattal berendezettek. A szobákban lévő galériák nagyobb teret biztosítanak a szerepjátékok kibontakoztatáshoz. Jól felszerelt tornaszobákkal rendelkezünk, mely helyet ad a mindennapi testnevelés foglalkozásoknak, és a délutáni fakultatív külön óráknak (jóga, foci, néptánc, szenzomotoros torna). Udvaraink tágasak, gyümölcsfákkal (Kastély Tagóvoda), homokozókkal, kerti játékokkal, megújult kerti bútorokkal, csúszdával, mászókával, zöld környezetben várják a levegőzni vágyó gyermekeket. Labdás játékra a műfüves focipályák remek lehetőséget nyújtanak. Nyári melegben zuhanyozás, kerti pancsolás, sározás és még több játékos tevékenység teszik gazdaggá a napi programunkat. Szülői segítséggel kitekerhető napellenző roló védi a kicsiket a nyári melegben. Nagy fedett teraszunk lehetőséget biztosít mozgásos tevékenységekre, körjátékokra esős időben is.

Az Ágoston - Váradi egység 2010. szeptembertől (7+4) 11 csoporttal működik, mely 200 gyermek befogadására alkalmas.

Megközelíthető: Vörösvári útról 218-as, 160-as, 260-as, 137-es, 237-es busz és 1-es villamos Rendelőintézet megállóhelynél.

Nyitva tartás: 6.00-18.00-ig

Gyermekek fogadása: 6.30-17.30-ig.

 

Bővebben: Bemutatkozás

Fejlesztési lehetőségek óvodánkban 2018/2019.

Megjelent: 2017. október 09. hétfő
Fejlesztések Óvoda

Pszichológiai foglalkozás:

Bendik Réka

Ágoston épület

Váradi épület

Kastély épület

Logopédiai foglalkozás

(a terápiára választatott gyermekeknek)

Ágoston épület:

Csekei Dóra

Váradi épület:

Ottó Barbara

Kastély épület:

Hetényiné B. Orsolya

Fejlesztő pedagógiai ellátás

Nádai Alice

Hetényiné B. Orsolya

 

Ágoston - Váradi épület

Kastély épület

Gyógypedagógiai ellátás

- utazó gyógypedagógus