Skip to content

Ismerjen meg minket

Óvodánkról

Intézményi egységek

Ágoston Telephely - Faág ikon

Ágoston Művészeti Óvoda (székhely)

Óbudán az Ágoston u. 2/a. szám alatt található. Tágas, világos panel földszintes épület, nagy kerttel.

Váradi telephely - Vár ikon

Váradi Telephely

Váradi Telephely szintén Óbudán van, a Váradi u. 15/b szám alatt az Ágoston utcai épület szomszédságában.

Kastély tagóvoda - Kastély ikon

Kastély Tagóvoda

A Kastély tagovi szintén Óbudán érhető el a Bécsi út 236. címen érhető el. Többszintes, ódon épület, árnyékos park és felszerelt udvar.

Szeptemberben óvodás leszek

2022/2023 nevelési év tájékoztató

A bemutató lapozásához kérjük kattintson a nyilakra.
A lapozóból való kilépéshez használja az ESC gombot a billentyűzetén.

Örömmel üdvözöljük megújult honlapunkon!

Óvodáink elhelyezkedésében fontos tényező a természet közelsége, Óbuda szívéből könnyen megközelíthető innen a Margitsziget, az Óbudai-sziget, a Gőtés-tó, a Duna-part, a 3. kerület műemlékei, a mindig friss programokkal bővülő Fő tér, számos játszótér, közösségi és családi terek. Számos kulturális program kínálkozik a gyermekeknek is, melyeket mindig figyelemmel kísérünk. Rendszeres látogatók vagyunk a helyi múzeumokban, az OKK előadásain, a legkisebbeknek pedig helyben szervezünk bábelőadást. Ebben a nevelési évben is részt veszünk az ingyenes úszásfoglalkozásokon, melyet az Önkormányzat biztosít.

Elhelyezkedésünk

Mindhárom intézmény Óbuda frekventált területén helyezkedik el. A székhely és a telephely 1977-ben épült, egyszintes panelépület, amely gyalogosan és tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető. Az Ágoston Óvoda épülete több, mint 40 éve fogadja a kerület gyermekeit, 2017 nyarán teljes energetikai felújításnak köszönhetően új külsőt kapott, amit a Budapest III. kerület, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat EU-s pályázata finanszírozott. 

Az agglomeráció miatt is fontos szerepet tölt be a Kastély Tagóvoda elhelyezkedése, hiszen a városon kívülről érkező családok fogadására is alkalmas. A villaépület 1945-ben kezdte meg működését és 2008-ban vált az Ágoston Művészeti Óvoda tagintézményévé. Jelenleg 4 csoporttal, tornaszobával üzemel, két épületből álló egység, amely 100 gyermek befogadására alkalmas. 1 helyiségben fejlesztő szobát tervezünk kialakítani. Egyedi sajátosságunk, hogy jelenleg egy csoportban működik német nemzetiségi nevelés, szakképzett pedagógusok irányításával, az Óbudai Német Nemzetiségi Önkormányzattal összedolgozva. Megjelennek olyan hagyományok is, amelyek a német és sváb ünnepkör sajátosságaihoz tartoznak.

Kultúrális programjaink

Számos kulturális program kínálkozik a gyermekeknek is, melyeket mindig figyelemmel kísérünk. Rendszeres látogatók vagyunk a helyi múzeumokban, az OKK előadásain, a legkisebbeknek pedig helyben szervezünk bábelőadást. Ebben a nevelési évben is résztveszünk az ingyenes úszásfoglalkozásokon, melyet az Önkormányzat biztosít.

Az összetartozás érzését erősítik a közösen szervezett és hagyományossá vált programjaink: 
Szüreti mulatság, Népmese napja, Állatok világnapja, Márton napi lámpás felvonulás, óvodán belül és kívül (német-nemzetiségi fellépések), Kirándulások, Nagyok búcsúztatója, Gyermekhét rendezvények és az óvodai ünnepek (Mikulás, Advent, Karácsony, Farsang, Majális, Családi nap).

Csoportszobáink

Csoportszobáink világosak, tágasak, esztétikus bútorzattal berendezettek. A szobákban lévő galériák nagyobb teret biztosítanak a szerepjátékok kibontakoztatáshoz. Jól felszerelt tornaszobákkal rendelkezünk, mely helyet ad a mindennapi testnevelés foglalkozásoknak, és a délutáni fakultatív külön óráknak (jóga, foci, néptánc, szenzomotoros torna). Udvaraink tágasak, gyümölcsfákkal (Kastély Tagóvoda), homokozókkal, kerti játékokkal, megújult kerti bútorokkal, csúszdával, mászókával, zöld környezetben várják a levegőzni vágyó gyermekeket. 

Labdás játékra a műfüves focipályák remek lehetőséget nyújtanak. Nyári melegben zuhanyozás, kerti pancsolás, sározás és még több játékos tevékenység teszik gazdaggá a napi programunkat. Szülői segítséggel kitekerhető napellenző roló védi a kicsiket a nyári melegben. Nagy fedett teraszunk lehetőséget biztosít mozgásos tevékenységekre, körjátékokra esős időben is.

Megközelíthetőség

Tömegközlekedéssel:

A Bécsi útról a 218-as, 160-as, 260-as, 118-as, busz Bojtár utca megállóhelynél.

Nyitvatartás:

Parkolás:

A lakókörnyezeti parkolókban. Fizetős. Óvodalátogatási igazolás igényelhető a kedvezményes parkolásra.

Nevelési programunk

2013 nevelési évtől mindhárom épületben közös pedagógiai programmal végezzük nevelő-fejlesztő munkánkat. Fontos számunkra az érzelmi biztonságot nyújtó, szeretetteljes, családias légkör megteremtése, amelynek alapja a bátorító nevelés, a feltétel nélküli szeretet, és az elfogadás.

A gyermekek nyugodt, szabad játékához a teret úgy alakítottuk ki, hogy a játékban kezdeményezett mesefeldolgozáshoz, a vizuális és ének-zenei tevékenységekhez, építőjátékhoz, szerepjátékhoz külön kuckók állnak rendelkezésre. A gyermekek a játékba integrált tevékenységeik során szerzett tapasztalatok, élmények alapján tanulnak, fejlődnek. A programunk része az óvodapedagógusaink által kezdeményezett egyéni fejlesztés, nagyoknál tehetséggondozás, amely számos probléma- és feladatmegoldás lehetőségét adja a gyermekeknek.

Fokozottan hangsúlyos a zene szerepe a mindennapi óvodai életünkben, érkezéskor is halk zene szól. A délelőtti programok lezárása a minden napi mese. A gyermekek a külső világ megismerése érdekében mikro csoportos séták keretében ismerkedhetnek, tágabb-szűkebb környezetünkkel.

Folyamatosan megújuló „OVI –galériánk” és állandó néprajzi kiállításunk erősíti szándékunkat, hogy gyermekeink az esztétikus élmények, a művészetek befogadására fogékonnyá váljanak. Ünnepkörök alkalmával szeretettel várjuk a szülőket, intézményeink nyitottak a közös nevelésre, a közös élményszerzésre, ezzel is erősítve az összetartozást.

Fenntartó

Ágoston Művészeti Óvoda

OM azonosító: 034263

Kastély Tagóvoda

Váradi telephely